Vinterns arbeten (4)

Målning och tapetsering

Den här helgen ägnades åt att slutmåla fondväggen samt dess motsvarighet på andra sidan. Dessutom ville vi tapetsera sidoväggarna. Frågan var bara om vi skulle hinna med?

I stället för den gröna nyans som jag först hade tänkt använda ändrade jag mig till nyansen Humble Yellow från Jotun. Innan den färgen målades på, strök jag ett lager med lämplig täckfärg. Detta för att undvika att väven skulle suga åt sig alltför mycket under slutmålningen. Effekten blev faktiskt även den, att jag slapp måla mer än ett varv med min Humble Yellow!

Hann vi tapetsera? Ja – strax före midnatt satte vi den sista våden på plats. Det blev bra! Den tapet som hade valts införskaffades på ett smärtfritt och billigt sätt. Vi hade i förväg fastnat för en tapet föreställande sirliga bambukvistar. Emellertid hade jag inte hunnit att beställa tapeten. Av en händelse fick jag se den i en målarbutik i min hemstad Karlskoga. Där fanns tillräckligt antal rullar, vilka dessutom var nedsatta med 50%!

Efter allt det idoga arbetet med både golv och väggar, var det härligt att få städa och sätta möblerna på plats. Värt all möda!

Leave a comment

Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons

Varukorg

×