Vinterkyla

Nu har vintern kommit på riktigt över hela vårt land. Elpriserna har skjutit i höjden och det aktualiserar frågan om energibesparande och miljövänliga åtgärder för att värma våra hus. Jag har under årens kopp och i mina olika boenden provat på olika värmekällor. Förra året installerade jag en luftvärmepump från Mitsubishi i vår stuga. Det var en bra investering och pumpen har sänkt våra uppvärmningskostnader rejält.

Om man inte har råd eller möjlighet att investera i bergvärme så är luftvärmepumpen ett nog så gott alternativ. Det finns ett stort antal olika modeller för skilda behov och därför kan kapaciteten anpassas efter det utrymme som man har.

Men så småningom vill jag nog komplettera med solenergi! Marknaden exploderar och produkterna blir allt billigare och effektivare. En vanföreställning är att den typen av energi inte fungerar i våra nordiska länder. Faktum är ju i stället att solpaneler mer tycker om vår nordiska kyla och därför har högre effektivitet här än i till exempel Afrika. Vilket i viss mån kan kompensera för mörkret under vinterhalvåret.

Leave a comment

Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons

Varukorg

×