Efterskörd

Idag har jag lagt lite möda på att rensa upp i pallkragarna. Det innebar också skörd av resterande grönsaker i trädgården. Den stora delen var tomater, varav majoriteten fortfarande lyste gröna. Faktum är att jag aldrig varit med om en säsong då mina tomater varit så sena att mogna. Svårt att säga vad det beror på. Det är första försöket med odling på den här platsen. Jag har några högväxande furor som gett skugga allt tidigare på eftermiddagen då vi passerat sommarsolståndet. Nästa år får jag välja en annan plats, eller hugga ner några av de största träden. Å andra sidan blir tomater inte sämre av att få ligga till sig och långsamt rodna. Vill man konservera de gröna tomaterna så är det också ett gott alternativ.

Jag hittade också förvånansvärt många gurkor. Har redan skördat ett hundratal vilket mer än väl har räckt för att både äta, ge bort och lägga in. Nu trodde jag att det skulle vara färdigt och blev därför överraskad av de som fortfarande gömde sig under grönskan. Den största idag vägde 650 gram och var 20 cm lång. Mycket för en Druvgurka som normalt blir 12 cm. En hel del sockerärtor fanns det också kvar samt tefatspumpa. Efterskörd av potatis och rödbetor.

Nu återstår purjolöken som får stå kvar och växa till sig, samt örterna. Hallonplantan som jag satte i våras dog men ersättaren har vuxit rejält, liksom blåbärsplantorna.

Om ett par veckor ska lökarna sättas för vårens blomsterprakt.

Leave a comment
Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons

Varukorg

×